Skip to content

Öljylämmityksestä luopujille tarjolla lisää veroetua jopa 6000 euroa

Hallitus on päättänyt kasvattaa kotitalousvähennystä öljylämmityksestä luopumisen osalta 2250 eurosta 3500 euroon ja vähennyksen korvausosuuden 40 prosentista 60 prosenttiin. Korvauksen saa asennustöistä, jotka liittyvät lämmitysjärjestelmän vaihtoon.

Nykyisin esimerkiksi pariskunta voisi tehdä yhteensä 40 prosentin, eli 4000 euron kotitalousvähennyksen 10 000 euron työkuluista. Koska kotitalousvähennyksen summa öljylämmityksestä luopumisesta nousi nyt 3500 euroon ja korvausosuus 60 prosenttiin, voisi pariskunta tehdä jatkossa yhteensä noin 6000 euron vähennyksen.

Valtio myöntää jo nyt tukeakin öljylämmityksestä luomiseen. Omakotitalo tai paritalon öljylämmityksestä luopumisen avustuksen määrä on 4 000 euroa siirryttäessä öljylämmityksestä kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun ja 2 500 euroa muiden ei-fossiilisten lämmitysmuotojen kohdalla. Tukea ja kotitalousvähennystä ei kuitenkaan voi saada samanaikaisesti.

Lue Kauppalehden koko uutinen täällä.


Tarjouspyyntö
close slider