Skip to content

Ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu voi säästää energiaa ja alentaa lämmityskustannuksia

Nykyaikaisella ja tehokkaalla ilmalämpöpumppuvalinnalla voit saada huomattavia säästöjä kotisi tai liiketilasi energiakustannuksissa, niin sähkö- kuin öljylämmitteisessä tasossa. Laadukas ilmalämpöpumppu on lisäksi ympäristöystävällinen valinta, sillä jopa puolet sen tuottamasta lämmöstä syntyy uusiutuvasta energiasta.

Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu jääkaapin tavoin kylmätekniikkaan. Jäähdytyksessä se toimii samalla tavalla kuin jääkaappi ja lämmittäessä päinvastoin. Lämpö siirretään joko sisälle tai ulos tarpeen mukaan. Ilmalämpöpumppu poistaa myös kosteutta sisätiloista. Ulkoyksikkö saa lämpöenergiansa ulkoilmasta. Lämpöenergia sidotaan kylmäaineeseen, joka kuljetetaan suljetun putkijärjestelmän kautta sisäyksikölle.

Ilmalämpöpumppu talvella

Ilmalämpöpumpun voi hankkia ja asentaa myös talvella. Talviaikaan pumpun edut energiankulutuksen vähentämisessä nousevat esiin. Paras ilmalämpöpumppu talveen on pumppu, jolla on korkea SCOP-arvo, korkea lämmitysteho ja korkea energialuokka. On tärkeää, että ilmoitetut luvut on testattu Suomessa tai Suomen ilmastoa vastaavissa olosuhteissa. Laadukas ilmalämpöpumppu tarjoaa sähkö- ja öljylämmitteisessä talossa n. 350€-900€ vuosittaiset säästöt.

Ilmalämpöpumpun hankinta, asennus ja rahoitus

Meiltä saat lämpöpumput aina pienestä omakotitalosta suureen liikekiinteistöön, ratkaisuina energiatehokkaat ilmalämpöpumput ja VRF-järjestelmät.

Neuvomme oikeanlaisen ilmalämpöpumpun valinnassa, kohteen vaatimusten mukaisesti. Oikein valittu pumppu tarjoaa suurimmat hyödyt, mitä tulee lämmityskustannuksiin sekä tarjoaa mukavuutta asumiseen.

Ilmalämpöpumppu sopii parhaiten sähkö-, öljy- tai puulämmitteisen omakotitalon, rivitaloasunnon tai vapaa-ajan asunnon lämmitykseen. Kerrostalossa ilmalämpöpumppua tarvitaan ensisijaisesti viilentämiseen.

Kauttamme on haettavissa myös eri rahoitusvaihtoehdot ilmalämpöpumpun hankintaan, alkaen 0% korolla.

Ilmalämpöpumpun käyttöikä

Laadukkaan ilmalämpöpumpun käyttöikä jopa Suomen oloissa on nykyään noin 15 vuotta, ja halvempien n. 7-10 vuotta. Merkkikohtaisia eroja on sekä ilmalämpöpumpun ominaisuuksissa että käyttöiässä. Näin ollen ei voida olettaa, että esimerkiksi kaikilla saman hintaluokan ilmalämpöpumpuilla olisi keskenään täysin sama käyttöikä. Ostettaessa ilmalämpöpumppua on hyvä huomioida myös käytön tarkoitus; tehdäänkö hankinta vain viilentämismielessä, vai myös lämmittämistarkoitukseen? Jälkimmäisen kohdalla laatu näkyy useimmiten myös pumpun hinnassa, ja pidemmässä käyttöiässä.

Valitse merkki

Tarjouspyyntö
close slider